PESANAN PENAJA

Tuesday, February 8, 2011

TIRAMISU CHOC CAKE


TIRAMISU CHOC CAKE RM25.00
SAIZ CHOC CAKE RM12.00


Salam...

Sabtu cuti cny baru nie mencuba resepi baru Tiramisu Simple..... dengan menggunakan KCK yang saya buat, kemudian dengan sedikit midification terus jadik tiramisu... meh kita kongsi resepi:-

Bahan-bahan:-

1 Biji kek kecil (spong cake atau apa-apa cake)
250 ml whipping cream
200 ml cream cheese
1/2 cawan gula halus (atau ikut tahap kemanisan yg anda suka)
1/2 sudu makan nescafe (boleh lebih jika suka rasa pahit )
1 cawan air panas
sedikit serbuk koko

Cara-cara:-

1. Bancuh serbuk nescafe dengan air panas.
2. Masukkan Whipping cream, cheese dan gula, pukul hingga kembang.
3. Bahagi dua kek anda dan letakkan dalam bekas yg sesuai.
4. Lapisan pertama, siram dengan separuh bancuhan nescafe
5. Lapisan kedua diratakan separuh adunan 2.
6. Ulangi langkah 4 dan 5.
7. Lapisan teratas akan ditabur dengan serbuk koko.
8. Simpan dalam peti sejuk 4-5 jam sebelum dihidangkan.
9. Enak dimakan sejuk.

SELAMAT MENCUBA.... KALAU MALAS ODE DENGAN SAYA... TQ suka dengan design kek ini.. click button "LIKE" okey....

No comments:

Post a Comment

IKLAN