PESANAN PENAJA

Sunday, August 29, 2010

BISKUT BUNGA CINA

Salam...

Berikut resepi yang selalu saya guna, belajar pun dari mak sedara... dia buat bisness kuih nih...

Bahan-bahan:-

800gm tepung jagung

505gm susu pekat manis (1 tin)

250gm buttercup (pada suhu bilik)

ceri utk hiasan secukupnya

Cara-cara:-

  1. Masukkan tepung jagung dalam bekas utk menguli
  2. Tebuk lubang pada tin susu dan tuang dalam bekas tepung tadi sambil mengacau rata.
  3. Selepas habis susu dituang, pastikan adunan tidak berketul sebelum masukkan butter.
  4. Gaul dan uli hingga lembut.
  5. guna acuan samprit dan tekan adunan ini.
  6. bakar pada suhu 170' selama 20-25 minit.
SELAMAT MENCUBA
suka dengan design kek ini.. click button "LIKE" okey....

2 comments:

  1. mudah juga nak buat....
    mcm biskut dahlia je...

    ReplyDelete
  2. mudah sgt, kalau adunan mengeras tambah ja butter lagi.... maybe sama tapi nama ja lain...

    ReplyDelete

IKLAN